DATUM 2019 – Poslovna IT rešenja“
Beograd, 17. april 2019. Hotel „Crowne Plaza"

Na vrhu interesovanja korisnika širom sveta trenutno se nalaze brojne IT teme poput: računarstva u oblaku (Cloud computing), digitalne transformacije, interneta inteligentnih uređaja (IoT), industrije 4.0, veštačke inteligencije. Iako se početkom 2015. godine dogodio tehnološki okidač, odnosno period eksponencijalnog rasta interesovanja, zanimljivo je da navedeni pojmovi nisu još uvek demistifikovani...

U prijatnoj atmosferi DATUM konferencija će okupiti najpoznatije IT kompanije, nezavisne predavače iz akademskih, strukovnih, konsultantskih organizacija i regulatornih tela, državnih zvaničnika i predstavnika medija....

Odaberite DATUM da biste bili u pravo vreme na pravom mestu!


Program/Agenda

Konferencija će se delom odvijati u plenarnom formatu, a delom kroz paralelne sesije u kojima će neke od ključnih tema biti posebno obrađene, da bi se omogućio bolji fokus i veća detaljnost po svakoj od njih. Drugi dan konferencije nastojaće da osvetli sledeće teme:

  • Savremeni poslovni softver (ERP klase)
  • Digitalna transformacija poslovanja (Digital transformation)
  • Industrija 4.0 i Internet inteligentnih uređaja  (IoT)

09:00 -

Registracija - izložba partnera - kafa dobrodošlice

10:00 -

Blok 1 – Savremeno poslovanje u dinamičnom okruženju

Strategija digitalne transformacije 

Iskoračite u digitalnu budućnost uz Microsoft Dynamics 365 poslovne aplikacije (Microsoft)

Hibridni informacioni sistem: Supermen, Ajron men ili Frankenštajn? (IIB)

IoT u poslovanju: juče, danas, sutra (DunavNET)

11:30 -

Kafe pauza - izložba partnera 

11:50 -

Blok 2 – Savremeno poslovanje u 4 koraka

Uloga i važnost Enterprise architecture - EA (Infolink)

Sigurnosni izazovi (GDPR) u implementaciji ERP Sistema (AB Soft)

Pojednostavite poslovne procese i prenesite odgovornost na PANTHEON (Workflow + DMS) (Datalab)

Mašinsko učenje i napredni analitički algoritmi u svrsi unapređenja poslovanja (Spark Analytics)

13:20 -

Kafe pauza - izložba partnera

13:50 -

Paralelna sesija 1 - Savremeni poslovni softver

Uloga i značaj ERP-a danas i ubuduće

Programska podrška za stalne promene u poslovanju (GoPro)

Kako da iskoristite integrisani CRM, IoT i veštačku inteligenciju u Microsoft D365 Field Service rešenju?

Održiva hibridizacija IS: IIB primeri iz prakse

ERP kao SaaS (Lanaco)

13:50 -

Paralelna sesija 2 - Digitalna transformacija

DX + CX = marketing (Lanaco)

Big Data, mašinsko učenje i napredna analitika u praksi (Spark Analytics)

Edge Data Centar u funkciji digitalne transformacije (Enel PS)

How to boost operational excellence and engagement with RPA and gamification (Enetel Solutions)

„Dirigent za kompleksne mreže“ - Orkestracija bezbednosti u cloudu (CLICO SEE)

13:50 -

Paralelna sesija 3 - Industrija 4.0

Industrija 4.0 - Revolucija ili evolucija

IoT - digitalna transforamcija u praksi (DunavNET)

Digitalna transformacija iz ugla Schneider Electric-a

Ecostruxure Augmented Operator Advisor (Schneider Electrics)

EcoStruxure Power: digitalna IoT - bazirana arhitektura za pouzdanije i efikasnije upravljanje energijom

15:20 -

Zaključno izlaganje

15:30 -

Izvlačenje dobitnika nagradne igre

15:45 -

Kraj konferencije

Predavači

Ime govornika

Pozicija govornika

Firma

Vladan Živanović

Izvršni direktor

EURONET WORLDWIDE

Dr Srđan Krčo

Co-founder and CEO of DunavNET

DUNAVNET

Dr Dejan Drajić

Senior Researcher

DUNAVNET

Tatjana Lukić

EMEA Corporate Sales Lead

MICROSOFT

Aleksandar Totović

Partner Technology Strategist

MICROSOFT

Nenad Šljivić

Partner Solution Professional

MICROSOFT

Miloš Bošnjak

Direktor

IIB

Slobodan Dramićanin

Tehnički direktor

AB SOFT

Dejan Kontić

Vođa prodaje

DATALAB SR

Petar Miljković

CEO

GOPRO

Aleksandar Milanović

Direktor

SPARK ANALYTICS

Ivan Šašić

Konsultant

SPARK ANALYTICS

Dejan Marković

Direktor

SCHNEIDER ELECTRIC

Milutin Mitrović

Junior Engr.Building Operations and Power

SCHNEIDER ELECTRIC

Marko Knežević

Industry Field Service Representative

SCHNEIDER ELECTRIC

Miloš Stojković

Solution Design and Consulting Expert

ENEL PS

Nataša Kažić

Business Development Manager

ENETEL SOLUTIONS

Sanja Milovanović

Juniper - Business Development Manager

CLICO SEE

Dragan Ninić

Menadžer sektora za razvoj poslovanja

LANACO

Miloš Trkulja

Savetnik za strateški razvoj

LANACO

Dr Dušan Krstajić

Direktor

INFOLINK

Miodrag Ranisavljević

Konsultant

POSLOVNISOFTVER.NET

Dr Petar Kočović

Nezavisni konsultant

...

Vladan Živanović
Izvršni direktor EURONET WORLDWIDE

Vladan Živanović je celu svoju karijeru proveo u informacionim tehnologijama, na različitim pozicijama - od onih koje su bili više tehničke, bliske njegovom inženjerskom obrazovanju u prvim godinama, preko rukovođenja određenim tehničkim sektorima, zatim vodeći prodajne i marketinške timove i poslednjih 15 godina kao izvršni direktor vodećih ICT kompanija. Tokom svoje karijere proveo je više od 8 godina u Microsoft-u, gde je radio na različitim pozicijama, uključujući i ulogu generalnog direktora kancelarije u Beogradu. Proveo je više od 3 godine kao izvršni direktor i član upravnog odbora SAGA-e. Preuzeo je NCR-a u Srbiji kao generalni direktor u avgustu 2014. godine, i doveo ga za kratko vreme do 2.700 zaposlenih krajem 2017. Godine čime je postao drugi po veličini sajt u ovoj globalnoj kompaniji koja zapošljava preko 30.000 ljudi širom sveta. Krajem januara 2018. godine se pridružio porodici EURONET WORLDWIDEE i izvršni direktor u Srbiji, ali i odgovoran za tržišta u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Albaniji.
Svoju karijeru posvetio je izgradnji efikasnih i pouzdanih timova, poštovanju talenata i ulaganju u njih, kao i uspostavljanju kriterijuma održivosti i stalnom učenju i razvoju. On je veliki zagovornik timskog rada i strateškog razmišljanja, ali i strastveni zagovornik talentovanog pojedinca i stalne inovacije. Veruje u ljudske i porodične vrednosti, prijateljstvo i moć pozitivnog razmišljanja. Preferira iskrenu i transparentnu komunikaciju i zagovara takmičarski duh jer je bio aktivni sportista kada je bio mlađi i zna koliko je i sam iz toga naučio. Kako kaže, imao je sreće da uči od najboljih i da radi u velikim timovima koji su mu pomogli da izgradi svoje veštine i ličnost. Njegova najjača podrška je njegova porodica.

Dr Srđan Krčo
​Co-founder and CEO of DunavNET

Dr Srđan Krčo is a co-founder and CEO of DunavNET, a company designing turnkey IOT solutions for smart cities, agriculture and manufacturing. He has over 20 years of experience, working with large multinational companies and international collaborative research and innovation projects. He coordinated a large H2020 project TagItSmart, creating IoT enablers facilitating improvement and transparency in the food supply chain and more general in the FMCG domain. Srdjan is one of the founding members of the International IoT Forum and is actively participating in IoT-EPI (IoT European Platforms Initiative) and AIOTI (Alliance for IoT Innovation) activities. In 2007, Srdjan won the Innovation Engineer of the Year award in Ireland. He has published over 15 patents and more than 70 papers at international conferences and journals. Srdjan holds Associate Professor position at FEFA (Faculty for Economy and Financial Administration) where he works with students on business aspects of IoT and digital transformation. He is a frequent speaker at international events addressing IoT and its applications. Srdjan is a Senior IEEE member and has MVP (most valuable professional) status for IoT activities awarded by Microsoft.
​Dr Dejan Draji​ć
​Senior Researcher, DunavNET

Dr Dejan Drajic holds a PhD degree from University of Belgrade, Serbia for his work in the area of chip equalization in advanced receivers for WCDMA downlink. His main research interests are future mobile networks (LTE and beyond LTE), WSN (Wireless Sensors Networks), M2M (Machine to Machine) communications and IoT (Internet of Things). From 2010 he is involved in FP7 projects related to these areas (SENSEI, LOLA, EXALTED, IoT6, SocIoTal, Citisense) and H2020 (WeLive, U4IoT). Dejan has published more than 40 peer papers in journals and conferences, as well as 7 chapters in Monographs. He is IEEE Senior member and reviewer for some journals and conferences (IEEE Transactions on Vehicular Technology, Ad Hoc & Sensor Wireless Networks, Transactions on Emerging Telecommunications Technologies, Communication Letters).
Tatjana Lukić
EMEA Corporate Sales Lead, ​Microsoft

Tatjana Lukić je EMEA Corporate Sales Lead u kompaniji Microsoft, odgovorna za rast i razvoj Microsoft Dynamics biznisa u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) u korporativnom segmentu klijenata. Zajedno sa Microsoft partnerima i Microsoft timovima na lokalnim tržištima, radi na promociji i implementaciji savremenih poslovnih rešenja zasnovanih na cloud-u, kao bazi za digitalnu transformaciju poslovanja. Tatjana ima više od 20 godina iskustva u IT industriji, na raznovrsnim liderskim pozicijama fokursiranim na ERP, CRM, Web Analytics i Cloud tehnologije. Microsoftu se pridružila 2011. godine, kao menadžer Dynamics biznisa za Srbiju, da bi u sledećih nekoliko godina preuzela odgovornost za region Balkana, potom centralno-istočne Evrope, a zatim i EMEA region.
Aleksandar Totović
Partner Technology Strategist, Microsoft

Aleksandar Totović je Partner Technology Strategist za poslovne aplikacije u kompaniji Microsoft, gde strateški pomaže partnerima u CEE MC da preusmere svoja poslovanja u nove tehnologije i cloud. Pre Microsofta, više od 10 godina se bavio implementacijama Dynamics ERP rešenja, i bio je četiri godine MVP za Dynamics NAV. Aktivan je kao predavač na svetskim Dynamics konferencijama i redovno objavljuje tekstove vezane za Dynamics rešenja.
Miloš Bošnjak
direktor, IIB d.o.o. ​Beograd

Miloš Bošnjak je direktor društva IIB d.o.o. Beograd, gde je zaposlen od 1998. Do dolaska na mesto direktora bio je angažovan i kao rukovodilac razvoja, a pre toga je prošao sve pozicije u preduzeću od sistem administratora, administratora baze podataka, do programera, dizajnera izveštaja i implementatora. Odlično poznaje mogućnosti i praktičnu primenu informacionih tehnologija, koje prati već duže od 20 godina, kako sa softverskog tako i sa hardverskog aspekta. Pokušava da edukuje javnost da u sferi poslovnih IS „Sve što sija nije zlato“. Drugim rečima, prilikom izbora IS, potrebno je pronaći pravu meru u odnosu na potrebe i mogućnosti preduzeća, raspoložive kadrove i softverska rešenja, a da pritom IS ostvari svoju svrhu: pruži potrebnu, istinitu i pravovremenu informaciju.
​Slobodan Dramićanin
​Tehnički direktor, AB Soft

Zaposlen u AB Soft-u od 2001. godine na poslovima projektovanja mrežne infrastrukture, mrežnog softvera, sistemskih integracija, integracija baza podataka.
Trenutno na funkciji tehničkog direktora.
Dejan Kontić
Vođa prodaje, Datalab SR

Dejan je rođen 1978. Godine u Novom Sadu i već nakon završene Više poslovne škole shvatio je da je prodaja njegova strast. Svoje prodajne veštine kalio je u više različitih kompanija dok se kao vođa prodaje nije priključio ekipi Datalaba. Skoro dve godine on svojom uvek pozitivnom energijom i bezrezervno prenetim znanjem svoj tim vodi ka uspehu.
Kroz gotovo desetogodišnje iskustvo bavljenja prodajom poslovnih programa, ERP i knjigovodstvenih rešenja, čuo je i video najrazličitije vrste i nivoe problema u svakodnevnom poslovanju preduzeća u Srbiji. Svaku novu prodaju doživi kao priliku da akumulirano znanje iz raznih sfera primeni na konkretnom pridobijenom slučaju i tako pomogne preduzećima da lakše prebrode trenutne probleme ali i jasno dešinišu svoje vidike za budući razvoj.
Petar Miljković​
​​CEO, GoPro

Počeo pre više od 20 godina kao programer u ERP sistemima iz osamdesetih. Smirivao kolege u vezi sa bug-om 2000. Posle programiranja, posvetio se QA poslu, zatim konsultantskom poslu. Zavoleo prodaju, vođenje projekata, razvoj poslovanja i unapređenje firme tokom tog rada. Radio sa svim Microsoft ERP i CRM sistemima, implementirao Microsoft Dynamics u kompanijama sa više stotina miliona dolara prometa.
Veruje u vođenje kompanije vrednostima i vizijom. Voli ljude, košarku i muziku.
​​Aleksandar Milanović
​​Direktor, Spark Analytics

Aleksandar je marketing profesionalac koji se u svom razvojnom putu okrenuo ka korišćenju modernih tehnologija kako bi na bolji način odgovorio na izazove sa kojima se marketing i prodaja susreću usled sve veće dinamičnosti tržišta. Još na početku svoje karijere razumeo je značaj korišćenja svih raspoloživih izvora podataka i njihovog ukrštanja za dobijanje potpunih uvida i kvalitetnijih informacija. Vremenom je proširio svoje interesovnje sa marketinga i prodaje i na druge oblasti u kojima korišćenje naprednih analitičkih algoritama, softvera i podataka ima svoje primene. Danas ima 10 godina iskustva u korišćenju disciplina kao što su Prediktivna analitika, Data Mining i Mašinsko učenje u različitim industrijama kao što su banke, osiguranja, telco, FMCG, retail ...
​​Ivan Šašić
​Konsultant, Spark Analytics

Ivan ima više od 5. godina iskustva u analitici, ritejlu i robi široke potrošnje. Radio sa vodećim svetskim i domaćim FMCG brendovima kao konsultant napredne analitike u oblastima optimizacije cena, promocija, asortimana i distribucije.
Dejan Marković
Direktor, ​Schneider Electric

Diplomirani inženjer elektrotehnike, od 2006. godine radi u kompaniji Schneider Electric, gde je vodio razne projekte, kako u Srbiji, tako i u Francuskoj. Nakon povratka iz Grenobla, preuzeo je upravljanje projektima u oblasti nafte i gasa, kao i proizvodnju električne energije u okviru poslovanja kompanije na teritoriji Srbije i Crne Gore. Od novembra 2010. godine, deo je rukovodstva kompanije, najpre kao menadžer za poslovanje sa stanovništvom, a od avgusta 2012. godine kao rukovodilac Odeljenja za energetiku. Od februara 2016. nalazi se na poziciji generalnog direktora kompanije Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru.
Milutin Mitrović
​​Junior Engineer Building Operations and Power, Schneider Electric

Milutin Mitrović je stekao diplomu inženjera elektrotehnike na Loyola Marymount University u Los Angeles-u. Deo Schneider Electric EcoStruxure Power & Building Academy programa za centralnu i istočnu Evropu koji ima za cilj prenošenje znanja iz Schneider Electric R&D centara širom Evrope na regionalno tržište. Trenutno radi na poziciji Junior Engineer for Building Operations and Power, kao deo tima prodaje za komercijalne i industrijske objekte. Odgovoran za kreiranje rešenja, preporuka, obuka i podršku klijentima u oblasti EcoStruxure Power & Building.
​Marko Knežević
​Industry Field Service Representative, Schneider Electric

Diplomirani inženjer elektrotehnike – smer automatika. U Schneider Electric-u od 2012. godine. Radio kao Product Manager za industrijske proizvode (frekventni regulatori, PLC, HMI, SCADA), zatim kao Product Application Engeneer za industriju, a trenutno na poziciji Field Service Representative za industriju..
Nataša Kažić
Pisac, Business Development Manager, Enetel Solutions

Nataša je rođena 1974. u Beogradu. Magistrirala je Business Administration na Bocconi Univerzitetu u Milanu 2002. godine i ima dvadesetogodišnje internacionalno korporativno iskustvo iz oblasti projektnog menadžmenta, marketinga, strategije i komercijale. Vodila je razvoj proizvoda iz oblasti telekomunikacija, digitalne televizije i streaminga, e-businessa, inovacija i komercijalna odeljenja vodećih telekomunikacionih operatera u regionu.
2017. godine izlazi iz sveta korporacija i posvećuje se novim projektima, startapovima i pisanjem stručnih knjiga iz oblasti novog liderstva, inovacija i digitalne transformacije.
Krajem 2018. pridružuje se Enetel solutions timu sa ciljem da podrži ovu perspektivnu kompaniju u razvoju poslovanja i pomogne klijentima Enetela da pronadju pravi put ka digitalnoj transformaciji.
Sanja Milovanović
​Juniper - Business Development Manager, CLICO SEE

Sanja je Business Development Manager za mrežna i security rešenja Juniper Networks u timu Clico SEE. Posvećena pronalaženju prostora za unapređenje poslovanja u industrijskom, finansijskom, javnom i IKT sektoru Adriatic regije.
Sanja je diplomirani inženjer telekomunikacija sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Pridružila se sistem-integratoru Pupin Telecom DATACOM 1994-te g. inženjerski i prodajno se specijalizujući za kompleksna mrežna rešenja. Od 2012-te g. je u ENEL PS-u Product Manager i KAM za portfolio Schneider Electric-a za fizičku infrastrukturu, i softverski sistem za upravljanje infrastrukturom data centra.
Stekla je iskustvo kroz dugoročnu saradnju sa vendorima iz različitih geografskih regiona i kulturoloških okruženja.
Dragan Ninić
Menadžer sektora za razvoj poslovanja, Lanaco

Nakon završenih studija u Londonu na kojima se upoznaje s digitalnim okruženjem, trenutnim i budućim pravcem IT industrije, Dragan se vraća u LANACO u kome posljednjih 10-ak godina s ocem radi na transformaciji kompanije u digitalni most spreman da odgovori na sve izazove digitalne transformacije. U tom pravcu intenzivno radi na usklađivanju unutrašnje organizacije s promijenjenim zahtjevima tržišta kako u domenu ekspertize, tako i prilagođavanja postojećeg portfolija proizvoda potrebama biznis korisnika. Inicira kreiranje, i s timom razvija unikatnu poslovnu digitalnu platformu koja je korisnicima dostupna u SaaS modelu distribucije softvera. Radi na kreiranju serije robnih marki/brendova koji zapravo definišu sadržaj poslovne digitalne platforme. Zainteresovan je za adekvatan način ulaska kompanije u tehnologije posljednje generacije kao što su IoT i Blockchain. Zaslužan je za regionalno širenje kompanije i kreiranje strateških alijansi s industrijskim liderima na tržištima regiona Zapadnog Balkana. Posvećen je uvođenju standarda u poslovanju kako u domenu ISO standardizacije tako i GDPR-a. Od 2016. godine predstavnik je LANACO-a u Elite programu Londonske berze. Danas, je zadužen za razvoj poslovanja kompanije. Zahvaljujući dosadašnjim rezultatima čest je gost brojnih IT događaja u zemlji i regionu na kojima predstavlja konceptualni pristup kompanije setu izazova digitalne transformacije.
Miloš Trkulja
Savetnik za strateški razvoj, Lanaco

Rođen 16.10.1967. godine u Beogradu. Magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, trenutno privodi kraju rad na doktorskoj disertaciji iz domena digitalne globalizacije. U dosadašnjoj karijeri nalazio se se na različitim izvršnim menadžment i marketing pozicijama u kompaniji Microsoft, Vladi Republike Srbije, vodećim medijskim kućama te sportskim organizacijama i savezima. Danas je savetnik za strateški razvoj najveće privatne IT kompanije u BiH, LANACO iz Banja Luke i gostujući predavač na FEFA fakultetu u Beogradu, master studije Digitalna transformacija.
Nenad Šljivić
Partner Solution Professional, ​Microsoft

Nenad Šljivić je Partner Solution Professional za poslovne aplikacije u kompaniji Microsoft. IT stručnjak sa bogatim radnim iskustvom i ekspertizom u domenu računarskih aplikacija. Specijalizovan je u segmentima upravljanja odnosima s klijentima, ERP rešenja, upravljanja projektima. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Dr Dušan Krstajić
Direktor, ​Infolink

Doktor informatičkih nauka, više od 15 godina vodio je razvoj i radio kao glavni arhitekta kompleksnih ERP i Utility sistema. Od 2011. godine od kada je direktor Infolink-a do danas realizovao je sa saradnicima niz veoma zahtevnih projekata u Srbiji i regionu u skladu sa aktuelnim standardima i vodećim metodološkim pristupima. Zahvaljujući iskustvu i znanju brojni su uspešno realizovani projekti na kojima je sa svojim timom radio na kreiranju mape puta za prevođenje postojećih IKT sistema u buduće (To Be) željeno stanje. Fokus trenutnog angažovanja je rad na projektima izgradnje EA (Enterpise Architecture), specifikaciji (BPMN) i implementaciji poslovnih procesa preko vodećih rešenja za Enterprise Integracije i Business Process Management.
Miodrag Ranisavljević
Konsultant, PoslovniSoftver.net

Kao IT stručnjak već dugi niz godina se bavi rešavanjem problema u oblasti elektronskog poslovanja, analizom i primenom konkretnih poslovnih softverskih sistema, IT edukacijom i promocijom. Pobornik je intenzivnog razvoja informacionog društva u Srbiji i u tom smislu godinama daje konkretne i konstruktivne predloge. Miodrag svoj poslovni entuzijazam i veliko stručno iskustvo uspešno i nesebično prenosi i svima ostalima koji prate njegov rad i savete na portalu PoslovniSoftver.net
Dr Petar Kočović
Nezavisni konsultant

Petar Kočović ima 34 godina iskustva u IKT industriji kao rukovodilac prodaje, marketinga ili projektni rukovodilac ili projektant. Radio je na svim pozicijama prodaje, elektronske prodaje, marketinga i internet marketinga. Bio konsultant najveće svetske IKT kompanije Gartner u periodu od 2007-2014. Godine 2014 je bio vođa tima za projekat najnovijeg trenda u oblasti Internet prodaje – tkz Affiliate marketinga, za veliku nemačku kompaniju Novomatik, sa zadatkom da realizuje projekat Internet komunikacije sa korisnicima po modelu crowdsourcing.
Petar Kočović je redovni profesor na Univerzitetu Union „Nikola Tesla“. Autor je 28 knjiga ili poglavlјa stranih i domaćih izdavača u oblasti IKTa i prodaje, od kojih su Internet Marketing, Elektronsko poslovanje, Informatika postmoderna, Gejmifikacija, Racunarstvo u oblaku, Internet stvari i 3D stampa samo neke od tema ovih knjiga. Autor je 14 radova na SCI listi i oko 100 naučnih radova. Završio je Univerzitet u Beogradu, Mašinski fakultet gde je 1992 godine doktorirao ne temu iz oblasti računarskih nauka i geometrijskog modeliranja. Član je Američkog društva Mašinskih inženjera (ASME) od 1989 godine, Američkog društva elektro i elektronskih inženjera (IEEE) od 1988 godine i Njujorške akademije nauka od 1998.

Partneri

Ovu konferenciju organizujemo pod sloganom „Promene su stigle – budite spremni“ i želimo da damo doprinos da se krene u pravom smeru. „DATUM“ tim izabrao je Vas kao kompaniju koja će na najbolji način da pokrije odabranu temu. Iskustvo organizacionog tima garantuju da će „DATUM“ biti kvalitetan IT skup. Stoga smatramo da firma vašeg renomea treba da iskoristi ovu priliku i da učestvuje.

U nastavku je nekoliko linkova na kojima možete pogledati (ili se podsetiti) kako su izgledale prethodneDATUM“ konferencije. Sličan koncept planiran je i za aktuelni „DATUM“–čiji je radni naslov „Promene su stigle – budite spremni“.

Ukoliko želite da i vaša firma ili medijska kuća postane partner konferencije


DUNAVNET (DNET)

MICROSOFT

IIB

AB SOFT

DATALAB

GOPRO

SPARK ANALYTICS

LANACO

SCHNEIDER ELECTRIC

ENEL PS

ENETEL SOLUTIONS

CLICO SEE

ADIZES SEE


Naš skromni doprinos kretanju u pravom smeru predstavlja organizovanje ove konferencije, u čijem radu učestvuju čuveni ponuđači data centara i infrastrukture u Srbiji. Svaki od naših partnera objasniće vam kako da svoje poslovanje učinite stabilnijim i efikasnijim, potkrepljući to najboljim primerima iz dosadašnje prakse. Iskreno im zahvaljujemo na tome što su naš skup prepoznali kao priliku da prikažu svoja najbolja rešenja za data centre i infrastrukturu.Medijski partneri


Svim prisutnima želimo da konferencije DATUM 2019 bude prilika za nova saznanja, korisne susrete i razmenu iskustava u poslovanju. Jednom rečju – da bude prilika da se unapredi poslovanje.

Hvala vam što ste nam ukazali poverenje!