„DATUM 2017 – Data centri i IT infrastruktura“
Beograd, sreda 24. maj 2017. Hotel „Crowne Plaza"

Partneri konferencije
          
Ukoliko želite da i vaša firma ili medijska kuća postane partner konferencije

Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da Vas obavestimo i pozovemo da nam se pridružite u organizaciji konferencije pod nazivom „DATA CENTRI I IT INFRASTRUKTURA“, koja će se održati 24. maja 2017. godine u hotelu „Crowne Plaza“.

​UPTIME INSTITUTE
Uptime Institute je organizacija koja se, kao nezavisna, treća strana, bavi istraživanjem Data Centara, kao i obrazovanjem i savetovanjem u toj oblasti, posebno usmerena na poboljšanje karakteristika i efikasnosti Data centara kroz kolaboraciju i inovacije. Kolaborativni pristup udružen sa sposobnošću Uptime Institute da prepozna globalne trendove i da uđe u direktnu interakciju sa vlasnicima, rezultuje rešenjima i inovacijama oslobođenim od regionalnih ograničenja doprinoseći dobrobiti svetske Data Center industrije. Uptime Institute pomaže Data Center dizajnerima, operaterima i organizacijama da maksimalno produže vreme korišćenja svoje opreme/objekata u sledeći zemljama: Albanija, Austrija, Belgija, Bosna, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Nemačka, Mađarska, Lihtenštajn, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švajcarska. Ukoliko imate ili planirate DC u ovim zemljama, kontaktiraje Uptime Institut da saznate na koji način vam može biti od pomoći.

Pored omogućavanja Tier sertifikata, Uptime Institute nudi Data Center Due Diligence procene, menadžment „operational stamps of approval“, Tier Gap analizu, kao i treninge za for ATS i ATD (Accredited Tier specialist/Designer).

SCHNEIDER ELECTRIC
Schneider Electric je internacionalna kompanija specijalizovana za oblast upravljanja energijom. Kompanija broji preko 150 000 zaposlenih u preko 100 zemalja širom sveta, i svoju misiju bazira na tome da omogući pojedincima i kompanijama optimalno i racionalno korišćenje energije. Schneider Electric nudi proizvode i rešenja iz domena: distribucije električne energije; merenja, kontrole i upravljanja energijom; industrijske automatizacije i kontrole; instalacionih sistema i kućne automatizacije; nadzorno-upravljačkih sistema i kontrole u objektima; besprekidnog napajanja (APC by Schneider Electric); video nadzora (Pelco by Schneider Electric). Schneider Electric nudi rešenja koja su energetski efikasna, rešenja koja smanjuju potrošnju električne energije, tehnologiju i procese koji omogućavaju da se sa manje energije ostvari ista produktivnost ili komfor. Od 2011.godine Schneider Electric je izvršio akviziciju kompanije Telvent. Telvent je svetski lider u upravljanju velikim infrastrukturnim sistemima. Jedan od 4 razvojna centra u svetu Telvent DMS nalazi se u Novom Sadu i proizvodi softver koji omogućava optimalno upravljanje i velike uštede u distribuciji električne energije. Za više informacija: www.schneider-electric.rs

ENEL PS

Više od 20 godina kompanija ENEL PS se bavi podrškom klijentima u domenu neprekidnog poslovanja, kao i u domenu bezbednosti i raspoloživosti fizičke IT infrastrukture. Tokom tog perioda, kompanija je pozicionirana u samom vrhu u oblasti projektovanja, planiranja i izgradnje Data Centara/Kompleksnih sistema, kao i njihovog održavanja i servisiranja. Standardizovanjem procesa rada i uvođenjem vrhunskih stručnjaka u kompanijski tim, koji broji preko 100 zaposlenih, stvorena je snažna profesionalna baza znanja i iskustva. Kreirajući rešenja prema potrebama klijenata i njihovim ciljevima, prate se i primenjuju napredna tehnološka rešenja, metodologije i svetski priznati tehnički standardi. Kao akreditovani dizajner od strane Uptime Institute (Acredited Tier Designer), kompanija je osposobljena da projektuje i izvodi Data Centre prema strogim zahtevima Tier standarda, u skladu sa definisanim nivoom pouzdanosti. Takođe, poseduje sertifikat Cnet Certified Data Centre Audit Professional (CDCAP®), koji obuhvata proveru rada Data Centara u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima IT industrije, koji odrazumeva izuzetno poznavanje funkcionisanja Data Centra i svih sistema koji ga čine. Za više informacija www.enelps.com

VESIMPEX
Vesimpex je kompanija osnovana 1990 godine, koja je specijalizovana za kreiranje rešenja u oblasti opreme za industriju kao i fizičke IT infrastrukture. Prateći potrebe tržišta I sve zahtevnijih klijenata, Vesimpex je razvio svoj portfolio I usluge u više pravaca. Prvi pravac je ekskluzivno zastupanje I prodaja opreme naših partnera, kompanija Rittal, LappGroup I Bosch Rexroth. Drugi pravac su rešenja u oblasti industrijske automatizacije I mehatronike, koja razvija I implementira naš multidisciplinarni inženjerski tim. Treća oblast aktivnosti je kreiranje rešenja I izgradnja fizičke IT infrastrukture po najvišim svetskim standardima uz neophodnu prateću servisnu podršku. Više od 25 godina iskustva I realizacija brojnih velikih projekata doveli su do koncentracije znanja I stručnosti, što omogućava svim našim klijentima/partnerima da na jednom mestu realizuju kompletan proces od ukazane potrebe I ideje do operativnog rešenja.

SION NET
Sion Net – dve reči za najbolju „VAD“ distribuciju u regionu. Više od 15 godina radimo samo ono u čemu smo najbolji – pružamo tehničku, projektnu, finansijsku i logističku pomoć našim partnerima i kupcima, sa ciljem da im obezbedimo najkvalitetnija rešenja i opremu po najboljoj ceni za sve LAN, WAN, DC, VoIP, ICT sisteme. Svaki od naših kolega je u industriji više od 15 godina sa izuzetno bogatim iskustvom, znanjem i stručnošću. Kroz saradnju sa našim vendorima, godinama na naše tržište donosimo najnovije tehnologije i tehnička dostignuća. Dajemo svaku vrstu podrške partnerima, konsultantima, projektantima i inženjerima. Mi smo tu da proverimo projektne specifikacije za Vas, predložimo jedinstvena rešenja, kao i da Vam pomognemo da dobijete najbolju vrednost za Vaš novac. Nudimo rešenja iz domena UPS uređaja (besprekidna napajanja), DC kablovskih sistema, SKS sistema za poslovne objekte, FTTx sistema, komunikacijsku i VoIP opremu, kao i opremu za kontakt centre. Zajedno sa nasim vendorima delujemo takođe i kao trening centar. Naša primarna misija je da partnerskim kompanijama i kupcima omogućimo zadovoljstvo kupovine najkvalitetnije i svetski proverene ICT opreme na jednom mestu.

Investirajte samo u najkvalitetniju opremu jer ćete na taj način uštedeti vreme i novac, i održati visok nivo kontinuiteta poslovanja!

LOGO
Logo svoja informaciona i telekomunikaciona rešenja već više od četvrt veka realizuje sa velikim uspehom na domaćem i regionalnom tržištu. Do kraja 2016. godine kompanija je zaposlila preko 80 posvećenih eksperta u svojim oblastima, a od toga je preko 40 inženjera sa stručnim licencama i sertifikatima. Višedecenijsko iskustvo u oblasti telekomunikacija, strukturnog kabliranja, fiber optik sistema, bezbednosnih sistema, informacionih sistema, rešenja za data centre i zelenih tehnologija, pruža nam priliku da klijentima ponudimo sistemsko rešenje koje u potpunosti zadovoljava potrebe jednog poslovnog korisnika. U oblasti DataCentara Logo sa vama planira, a za vas projektuje, izvodi radove, nadzor i održavanje - "24x365" raspoloživost sistema, računarske i server sale, IT i telekomunikacionih čvorišta, centar za nadzor mreža (NOC) i ostale "mission critical" objekte i postrojenja. Bezbednost vaših podataka i zaštita vašeg DataCentra naš su prioritet. Sistem video-nadzora, kontrola pristupa, dojava i gašenje požara, samo su deo naše sveobuhvatne ponude sistema “ključ u ruke”. Naš cilj se podudara sa ciljem korisnika: izgradnja kvalitetnog DataCentra sa fokusom na ekonomski aspekt kroz smanjene inicijalnih i operativnih troškova.

LANACO
Kompanija LANACO najveća je IT kompanija u Bosni i Hercegovini koja posluje već 27.godina na tržištu BiH i regiona. Kompanija zapošljava više od 280 ljudi, sa sjedištem u Banjoj Luci i kancelarijama u Sarajevu i Beogradu. Stalnim obukama, obrazovanjem i usavršavanjem svojih zaposlenih, kompanija je stvorila tim stručnjaka i eksperata koji daju garanciju za uspješnu realizaciju projekata u oblasti IT industrije.

Od 1990. godine, u prvoj deceniji svog postojanja, kompanija je bila uglavnom fokusirana na hardver. 1997. godine, LANACO je osnovao Inecco, prvi komercijalni internet provajder u Bosni i Hercegovini. 2001. godine LANACO je prebacio svoj fokus poslovanja na softver i od tada je postao partner sa globalnim IT kompanija, kao što su: Microsoft, Oracle, Cisco, SAP, Fujitsu, Fortinet, EMC, Intel, VMware, Kaspersky, Kyocera. Tokom prethodnih godina, neki od glavnih softverskih rješenja koja je kompanija implementirala bili su na polju javnih i privatnih preduzeća, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, Vlada u BiH, turizma i ugostiteljstva, medija, građevinarstva, proizvodnje, maloprodaje i nevladinog sektora. Postavljanjem visokih standarda u svom poslovanju, LANACO je izgradio pozitivan ugled na tržištu. Shodno tome, referentna lista kompanije uključuje više od 1.500 kompanija, banaka, vladinih i nevladinih institucija, kao i međunarodnih institucija.

BICSI
Building Industry Consulting Service International - BICSI (www.bicsi.org) je međunarodno priznata asocijacija IKT inženjera. Okuplja preko 23000 članova širom sveta. Osnovana je 1973. u SAD i deluje kao neprofitna organizacija. Više od 450 članova angažovano je u mnogobrojnim komitetima i telima za standardizaciju u telekomunikacijama poput ANSI, ISO, CENELEC, TIA, EIA kao i svim drugim relevantnim i za industriju, važnim organizacijama. Kao takva, BICSI asocijacija je priznata od strane Američkog Nacionalnog Instituta za Standarde (www.ansi.org). Objavljeni i važeći standardi su: ANSI/BICSI 001 – Obrazovne ustanove; ANSI/BICSI 002 – Data Centri; ANSI/BICSI 003 – BIM; ANSI/BICSI 004 – Zdravstvene ustanove; ANSI BICSI 005 – Elektronska bezbednost i sigurnost; ANSI/BICSI 006 – DAS – Antenski sistemi prenosa.

Pod sloganom „Unapređenje IKT zajednice“ u ponudi su četiri profesionalne specijalizacije od kojih je najinteresantnija DCDC – Data Centar Design Consultant.

​Ukoliko želite da i vaša firma ili medijska kuća postane partner konferencije


Partneri

Medijski partneri

Ukoliko želite da i vaša firma ili medijska kuća postane partner konferencije molimo vas da popunite sledeći formular:

Prijava sponzora
Molimo vas da ovde upišete osnove podatke o vašoj firmi. Neko iz "DATUM" tima će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.